LA PLATJA DE XERACO REP LA BANDERA BLAVA ININTERROMPUDAMENT DES DE 1988 / LA PLAYA DE XERACO RECIBE LA BANDERA AZUL ININTERRUMPIDAMENTE DESDE 1988 – EN 2014 RECIBE LA DISTINCIÓN TEMÁTICA EN SOCORRISMO, SALVAMENTO Y PRIMEROS AUXILIOS – L’ANY 2014 REP LA DISTINCIÓ TEMÀTICA EN SOCORRISME, SALVAMENT I PRIMERS AUXILIS

INFORMACIÓ TURÍSTICA / PLATJA DE XERACO

La platja de Xeraco és un dels dos nuclis urbans que componen la localitat de Xeraco. El motor del turisme a la nostra localitat és la platja, amb els seus 2.900 metres de daurada i fina arena banyades per les aigües del mediterrani i vorejada per un cordó dunar, una zona d’especial protecció.

La Bandera Blava, atorgada a la nostra platja ininterrompudament des de 1988, la distinció temàtica en Salvament, Socorrisme i primers auxilis que concedeix l’ADEAC des de 1999 i que l’any 2014 només han sigut tres els municipis a nivell estatal els mereixedors de aquesta distinció, la Bandera Qualitur, la Q de Qualitat Turística, el Certificat IQNet i el Certificat d’AENOR en gestió ambiental, fan patent l qualitat de la nostra platja i que requereixen d’un esforç continu per mantenir any rere any aquests guardons.

La platja té pràcticament tots els serveis que el visitant puga necessitar; consultori mèdic (juliol i agost) policia local, oficina d’informació (temporada d’estiu), farmàcia, punt accessible, restaurants, zones d’oci, balls, parcs, servei d’autobús (temporada d’estiu), etc.

Un càmping situat en primeríssima línia de platja i diverses agències de lloguer d’apartaments ofereixen al turista o visitant l’oportunitat de pernoctar a la nostra platja.

L’àmplia oferta cultural programada pel consistori xeraquer dinamitza els mesos de l’estiu amb exposicions, concerts, excursions, cinema, activitats per a nens, tallers de manualitats, mercats tradicionals, activitats esportives, etc.

Tot perquè el turísta o visitant gaudisca d’una agradable estància.

CARTA DE SERVEIS DE LA PLATJA DE XERACO PERÍODE 2014

(Informació obtinguda de la pàgina web municipal www.xeraco.es)

SERVEIS GENERALS

– Servicio de vigilancia, socorrismo y primeros auxilios.

– Servicio de vigilancia policial.

– Servicio de información y atención al usuario. Tourist Info y paneles informativos.

– Servicio de limpieza y mantenimiento general de la playa.

– Cierre de la playa en caso de vertido incontrolado de aguas residuales, plaga marina u otros que supongan un riesgo potencial para los bañistas, en cuyo caso serán informados

a través de:

  • Izado de bandera roja.
    Personal de socorrismo y policía.
    Información al usuario a través de la Tourist Info.

– Señalización de entrada y salida de embarcaciones.

– Alquiler de hamacas y sombrillas.

– Juegos infantiles.

– Servicio de baño adaptado.

– WC públicos y gratuitos.

– Análisis y control de la calidad de agua de mar.

– Análisis de hongos y bacterias en superficies de lavapiés.

– Análisis de legionella.

– Señalización del estado de mar.

– Información sobre normas de conducta.

– Parking público y zona reservada a personas con movilidad reducida.

– Transporte público desde la estación de Renfe a la playa.

– Punto accesible con baño asistido.

– Servicio de transporte público que conecta la estación de tren con la playa.

Playa de Xeraco. Noviembre 2013